Přejít na obsah

Blog

Zdravější cukroví na Vánoce? Vyzkoušejte kuličky z bambuckého másla

Zdravější cukroví na Vánoce? Vyzkoušejte kuličky z bambuckého másla

Upečte letos něco nového! Tyto máslové kuličky z Bio Bambuckého másla PURITY VISION® jsou lahodné, výživnější a snadné na přípravu. Ukážeme vám, jak si z přírodní kosmetiky můžete vykouzlit i jedlý vánoční zázrak.

Zjistěte více
Recept na levandulové sušenky

Recept na levandulové sušenky

RECEPT NA LEVANDULOVÉ SUŠENKY Chcete letos na Vánoce vyzkoušet něco nového a překvapit originálním cukrovím? Obdarujte své blízké přírodní kosmetikou PURITY VISION a zároveň jim ukažte, že naše produkty jsou tak čisté, že se dají i jíst – jako například Bio Bambucké máslo a Bio Levandulová voda. Bio Bambucké máslo PURITY VISION® dodá těstu křehkost a příjemnou oříškovou chuť, Bio Levandulová voda PURITY VISION® hezky ovoní, osvěží a zaujme! CO BUDETE POTŘEBOVAT 80g 30g Kokosového cukru 150g špaldové mouky 2 čajové lžičky sušených květů levandule 2 čajové lžičky Bio Levandulové vody POSTUP Přes síto prosejeme všechny sypké ingredience, abychom se zbavili nežádocích hrudků. Bio Bambucké máslo rozpustíme na mírném plameni, přidáme Bio Levandulovou vodu a sušené květy levandule a vše důkladně promícháme. Utvořené těsto necháme hodinu odpočinout v lednici. Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme do zlatova, v předehřáté troubě na 160 °C po dobu zhruba 20 minut. PROČ BAMBUCKÉ MÁSLO? Bio Bambucké máslo PURITY VISION® je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Bio Bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínů – A, D, E a F. PROČ BIO LEVANDULOVÁ VODA? Levandule je velmi uklidňující a má prospěšný vliv na psychiku člověka – uklidňuje nervy, bušení srdce, migrény či nespavost. Při pečení krásně provoní a dodá jemnou chuť. PROČ KOKOSOVÝ CUKR? Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku. Podporuje pomalejší přísun energie a zabraňuje tak vysokému nárůstu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum. PROČ ŠPALDOVÁ MOUKA? Špaldová mouka je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena. ===PRODUCTS===  

Zjistěte více

Bio Květinové vody - jak je používat v kuchyni?

Bio květinové vody PURITY VISION® nejsou určeny jen pro péči o pleť – skvěle se hodí i do kuchyně! Vyzkoušejte růžovou nebo levandulovou vodu v dezertech, limonádách či marmeládách a objevte nový rozměr čisté chuti a vůně bylin.

Zjistěte více
Kokosový olej v kuchyni a ve výživě

Kokosový olej v kuchyni a ve výživě

Už sama vůně kokosového oleje láká k ochutnání. Dopřejte si ji tam, kde byste použili běžný jedlý olej či máslo. Jeho lahodnou chuť oceníte při pečení koláčů i buchet.

Zjistěte více
Recept na celozrnný koláč s ovocem

Recept na celozrnný koláč s ovocem

Venku řádí podzim a to je ideální čas pustit se do pečení. Udělejte si kávu a provoňte kuchyň lahodným koláčem, který potěší celou rodinu! NA TĚSTO BUDETE POTŘEBOVAT: 200 g mix vloček (ovesné, žitné, pšeničné, špaldové, rýžové…) 100 g špaldové mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky sody 2 lžičky skořice 2 rozmačkané banány 100 ml rozpuštěnéhoBio Bambuckého másla 30 g třtinového cukru Všechny ingredience zpracujeme rukou jako drobenku. Chceme-li jemnější těsto, tak samotné vločky nejprve trochu rozmixujeme. Vtlačíme do (ideálně rozevírací) formy vyložené pečícím papírem a dáme péct na 180 °C 10 minut. NA NÁPLŇ BUDETE POTŘEBOVAT: 400 g ovoce – jablka + kyselejší ovoce (rybíz, ostružiny, švestky…) 50 g třtinového cukru Ovoce nakrájíme na podobně velké kousky a smícháme se sladidlem. Kdo se bojí že je ovoce moc šťavnaté a bude mít „mokrý“ koláč, může přidat dvě lžíce škrobu. NA POSYP/DROBENKU BUDETE POTŘEBOVAT: 100 g vloček 50 g mouky 30 g sladidla 3 lžíce Bio Bambuckého másla 2 lžičky skořice hrst semínek/ořechů nasekaných nahrubo Zpracujeme rukou jako drobenku. Na předpečený korpus dáme ovoce s cukrem a posypeme drobenkou. Dáme dopéct do trouby na 15 minut. ===PRODUCTS===  

Zjistěte více
Recept na jahody v raw čokoládě

Recept na jahody v raw čokoládě

Sladké, šťavnaté a hotové za pár minut – vyzkoušejte náš jednoduchý recept na jahody v čokoládě!

Zjistěte více
Perníkový závin s kokosovým olejem: zdravější vánoční recept

Perníkový závin s kokosovým olejem: zdravější vánoční recept

Upečte letos originální vánoční cukroví – perníkový závin s Farmářským kokosovým olejem PURITY VISION®. Tento recept spojuje tradiční chuť perníku s výživnějšími surovinami a potěší všechny milovníky zdravějšího pečení.

Zjistěte více
Recept: vláčné koláčky s drobenkou a kokosovým olejem

Recept: vláčné koláčky s drobenkou a kokosovým olejem

Vyzkoušejte tradiční koláčky s drobenkou ve zdravější verzi bez másla. Kokosový olej dodá těstu jemnou vůni i chuť, a koláčky tak zůstanou krásně vláčné. Ideální pro milovníky klasiky i lehčího pečení.

Zjistěte více