Přejít na obsah
Zdravější cukroví na Vánoce? Vyzkoušejte kuličky z bambuckého másla

Zdravější cukroví na Vánoce? Vyzkoušejte kuličky z bambuckého másla

Upečte letos něco nového! Tyto máslové kuličky z Bio Bambuckého másla PURITY VISION® jsou lahodné, výživnější a snadné na přípravu. Ukážeme vám, jak si z přírodní kosmetiky můžete vykouzlit i jedlý vánoční zázrak.

Co budete potřebovat:

  • 80g Bio Bambuckého másla
  • 20g kokosového cukru
  • 150g špaldové mouky
  • 16g Bio vanilkového třtinového cukru
  • 20g lískových oříšků

Postup:

Než se pustíme do přípravy těsta, opražíme lískové oříšky. Předehřejeme troubu na 175 °C, vložíme do ní lískové oříšky a necháme je zhruba 5 minut opražit. Po opražení oříšky zbavíme tenké slupky.

Mouku prosejeme a smícháme s kokosovým a vanilkovým cukrem, přičemž jeden balíček si necháme stranou na obalování kuliček po upečení. Na mírném plameni rozpustíme Bio Bambucké máslo a všechny ingredience důkladně smícháme. Vzniklé těsto necháme hodinu odpočívat v lednici.

Z těsta odkrajujeme malé kousky, které zploštíme, a doprostřed každého kousku vložíme lískový oříšek. Zabalíme těsto kolem oříšku a vytvarujeme kuličku. Kuličky pečeme zhruba 20 minut v předehřáté troubě na 175 °C.

Ještě horké kuličky ihned obalujeme ve vanilkovém třtinovém cukru. Dobrou chuť! 😊

Proč BAMBUCKÉ MÁSLO?

Bio Bambucké máslo PURITY VISION® je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Bio Bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínůA, D, E a F.

Proč KOKOSOVÝ CUKR?

Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku. Podporuje pomalejší přísun energie a zabraňuje tak vysokému nárůstu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum.

Proč ŠPALDOVÁ MOUKA?

Špaldová mouka je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.

Předchozí příspěvek Další příspěvek