ZÁZRAK JMÉNEM VITAMÍN C, I V KOSMETICE

Věděli jste, že si vitamin C naše tělo nedokáže samo vyprodukovat, a proto je důležité ho pravidelně doplňovat? Pokud přípravky s tímto významným antioxidantem stále chybí ve vaší kosmetické taštičce, čtěte dále a dozvíte se, proč byste to měli rychle změnit a jaký je jeho vliv na naši pleť

Role vitamínu C v kosmetice 

Vitamín C, také známý jako kyselina L-askorbová, je nezbytný pro zdraví celého našeho organismu ale i pleti a pokožky. V průběhu života je pokožka vystavena řadě situací, které ovlivňují její strukturu, funkci a vzhled. Přirozeným jevem jsou změny pleti v důsledku stárnutí, během kterého ztrácí pokožka svou pružnost a tvoří se vrásky. A právě v těchto případech nám může vitamin C díky svým významným regeneračním schopnostem pomoci a ochránit pokožku před nežádoucími nedokonalostmi. 

Tento silný antioxidant posiluje ochrannou vrstvu pokožky a při pravidelném doplňování podporuje tvorbu kolagenu, který je nezbytnou součástí kožní pojivové tkáně. Ta hraje zásadní roli při regeneraci pokožky a hojení ran. Vitamin C tak zmírňuje viditelné známky stárnutí pletizklidňuje podráždění a zmírňuje zarudnutí i hyperpigmentaci. Díky tomu projasňuje vaši pleť sjednocuje její tón. 

Není céčko jako céčko 

V dnešní době známe mnoho druhů vitaminu C. Biologicky nejaktivnější a nejznámější je čistá forma vitamínu C, kyselina L-askorbová, protože dobře proniká skrze kožní bariéru.  

V Biokosmetice PURITY VISION však najdete derivát vitaminu C askorbyl fosfát sodný (Sodium Ascorbyl Phosphate). Jedná se o 100% přírodní formu vitaminu C, která se do pokožky vstřebává lépe než klasická kyselina L-askorbová. To umožňuje nižší koncentraci účinné látky ve finálním produktu a eliminaci případného podráždění, které často způsobují přípravky s obsahem kyseliny L-askorbové.  

Askorbyl fosfát sodný je: 

  • perfektní antioxidant chránící před oxidační stres  

  • neutralizuje volné radikály  

  • zpomaluje proces stárnutí a tvorbu jemných vrásek  

  • je vhodný pro těhotné a kojící ženy 

A co koncentrace? 

Vitamin C je aktivní látka, která na stavu vaší pokožky opravdu pilně pracuje. To znamená, že po nanesení pečujícího produktu na pleť můžete okamžitě cítit jemné brnění či dokonce štípání. Nezalekněte se toho, u přípravků s aktivními látkami ve vyšších koncentracích je to běžný jev.  

Míra takových projevů závisí na koncentraci účinné látky v produktu. Zjednodušeně lze říci: čím vyšší koncentrace, tím více po nanesení štípe. Záleží to však na mnoho faktorech, například na tom, zda máte normální, či citlivou pleť.  

Pro vaši pleť jen to nejšetrnější 

V PURITY VISION® chceme, aby byla vaše pokožka hýčkaná, a proto vyrábíme produkty s nižší koncentrací vitamínu C. To však neznamená, že by byly méně účinné než ty s koncentrací vysokou.
Můžeme si to dovolit díky již zmiňovanému askorbyl fosfátu sodnému, jehož doporučená koncentrace pro denní péči o pleť se pohybuje mezi 0,2 – 2 %. 

Do této škály spadá i naše Bio Růžové tonikum s kyselinou hyaluronovou a vitaminem C, které je díky této koncentraci vhodné pro všechny typy pleti včetně citlivé. Bez obav ho tak mohou do své každodenní kosmetické rutiny zařadit ženy každého věku.   

TIP: Pokud s kosmetikou obohacenou o vitamin C začínáte, přidávejte ho do své rutiny postupně. Doporučujeme začít nanášením vybraného přípravku třikrát týdně a postupně zvyšovat dávkování až na každý den

Nezapomeňte také, že všechny antioxidanty, včetně vitaminu C, jsou při vystavení vzduchu a světlu citlivé na destabilizaci. Vybírejte si proto takové, které jsou baleny v neprůhledných obalech, ideálně s pumpičkou či sprejem. Pouze tak zamezíte jejich snížení účinnosti aktivních látek a dopřejete své pokožce opravdu účinnou péči.