VLHČENÉ UBROUSKY - Proč si je vyrobit doma a jak na to?

Jmenuji se Kamča a už dva roky jsem členkou týmu PURITY VISION® no a nově taky nastávající maminka. Dnes vám představím jednu z vychytávek, která v mé výbavičce pro miminko rozhodně chybět nebude!

Slyšeli jste už o tom, jak jednoduché je, vyrobit si domácí vlhčené ubrousky pro miminko? V dnešním článku se společně podíváme na to, jak je vyrobit ze zcela ekologickéhorozložitelného materiálu.

V hlavní roli Perlan

CO TO JE?

Perlan je netkaná textilie, která byla vyvinuta v 70. letech minulého století – původně sloužila jako náhrada látkových prostěradel v nemocnicích. Jedná se o čistou viskózu, která je 100% rozložitelnášetrná k životnímu prostředí (zkuste jej vyhodit do kompostu – po pár týdnech po něm nenajdete ani stopu).

KDE JEJ SEŽENETE?

Perlan najdete v každé lékárně či prodejně se zdravotnickými potřebami.

Ptáte se, proč byste si ubrousky měli vyrábět doma?

Prozradím vám hned několik výhod výroby domácích vlhčených ubrousků.

PÉČE BEZ NEŽÁDOUCÍ CHEMIE

Mrkněte někdy na složení běžných ubrousků – zdánlivě „jednoduchý produkt“ má většinou nekonečný seznam všech možných i nemožných chemikálií, které na citlivou pokožku miminka rozhodně dávat nechcete. Klasické vlhčené ubrousky proto mohou pokožku dráždit a vysoušet.

ŠETŘETE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Zkuste si spočítat, kolik vlhčených ubrousků spotřebujete v běžném dni – málo jich zrovna není, že? Každý jeden ubrousek se rozkládá několik let a zanechává tak stopu nevratnou stopu na našem životním prostředí.

ZNOVUVYUŽITÍ

Po domácku vyrobený vlhčený ubrousek vydrží i několik použití. Stačí jej vyprat (doporučujeme vždy umístit do síťky na prádlo, která se používá např. při praní podprsenek) – perlan vydrží i tři praní.

PŘESNĚ TO, CO VAŠE MIMINKO POTŘEBUJE

Jelikož je míchání směsi do ubrousků jen a jen na vás, vždy si je můžete uzpůsobit podle aktuální potřeby pokožky vašeho děťátka. Pro péči o podrážděnou pokožku přidejte Bio Měsíčkový olej PURITY VISION. Na večer pak můžete sáhnout po zklidňujícím Bio Levandulovém oleji PURITY VISION, který navodí příjemnou a klidnou atmosféru pro klidný spánek.

Tak jdeme na to!

BUDETE POTŘEBOVAT

POSTUP

  1. Perlan nastříháme dle preferencí buď na čtverce nebo obdélníky.

  2. V misce smícháme převařenou vodu, zvolený olej a Bio Květinovou vodu.

  3. Nastříhané ubrousky vložíme do misky se směsí a necháme nasáknout, případně protřepeme.

  4. Dle potřeby je možné směs přidávat i v průběhu používání a zabránit tak vysoušení ubrousků.

Nezapomeňte, že do takto po domácku vyrobených produktů nepřidáváte žádné konzervanty – doporučujeme proto vždy vyrobit dávku potřebnou na několik dnů a po vypotřebování namíchat směs novou.

Pokud se do výroby domácích vlhčených ubrousků pustíte, nezapomeňte nám poslat fotku a zpětnou vazbu na to, jak vám sedí – třeba na náš Facebook nebo Instagram.

Tak ať vás tvoření baví!

Kamča