Recept na Vanilkovo Kokosovou Pěnu s Malinovým Přelivem

Recept na Vanilkovo Kokosovou pěnu s malinovým přelivem PURITY VISION

Recept na sladký, ale výživný desert, který nadchne vaše děti i návštěvu. Vanilková pěna je skvělá díky své kombinaci kokosového olejevanilky s mírně kyselým malinovým přelivem.

Co budete potřebovat:

Na přeliv:

  • 600 g mražené maliny

  • 3 lžíce vody

  • 3 lžíce javorový sirup

  • 1 lžíce citronová šťáva

  • 1 lžička želatinového přípravku Agar

  • Šlehačka

Jak na to:

Hrašku Vanilka důkladně promícháme s mlékem, cukremkokosovým olejem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 25 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme vanilkový extrakt, dobře prošleháme a krátce povaříme. Uvařený krém důkladně vyšleháme, aby hezky nadýchaný. Krém vlijeme do skleniček, které jsou postavené zešikma pro lepší efekt a necháme zatuhnout v lednici.

Rozmrazené maliny dejte do hrnce a přiveďte je k varu a vařte na mírném plameni 5 minut. Pokud maliny stále drží tvar, rozbijte je ponorným mixérem. Ve vedlejší misce rozmíchejte vodujavorovým sirupem, citrónovou šťávouagarem. Přidejte k malinové směsi a dobře promíchejte. Doveďte směs k varu a nechte ji probublat asi minutku na mírném plameni. Malinový přeliv nechte asi 2-3 minuty odpočinout a můžete zalít již vychlazenou a zatuhlou kokosovou pěnu. Nechte v lednici zatuhnout. Před podáváním ozdobte šlehačkou, lístkem máty a celou malinou.

Vychytávky:

Hrašku je důležité nechat projít alespoň 25 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Pokud nemáte rádi malinové pecičky, můžete je přecedit a až potom přidat směs s agarem.

Místo malinového přelivu se dá použít i domácí marmeláda.