Objevte sílu jantaru, kterou znaly už naše babičky

14. 11. 2021

Oranžovo-rudý na slunci zářící jantar vzbuzuje zájem již po staletí. Podle lidových tradic je nabitý sluneční energií, chrání před negativními vlivy a zahání smutek a bolest. Co to jantar vlastně je? A jak ho můžete využít v péči o vaše miminko?

Jantar je zkamenělá pryskyřice jehličnanů stará kolem 40 milionů let. Nejčastěji má výraznou žlutočervenou až medovou barvu, vyskytují se však i bílé nebo modré odrůdy. V dnešní době je využíván především ve šperkařství a v užitém umění.

Lidé jantar obdivovali už od mladší doby kamenné. Přisuzovali mu mystické a magické vlastnosti, v mnohých kulturách byl používaný jako talisman nebo léčebný prostředek. Cenili si nejen jeho krásy, ale věřili i v jeho blahodárné účinky. Podle dávných tradic jantar nabíjí jeho nositele pozitivní energiivitalitou. Již od antiky byl využíván k posílení imunitního systému, ke zmírnění zánětůurychlení hojení ran.  

Přírodní a šetrná úleva od bolesti

Ze všech účinků je mezi maminkami nejznámější využití jantaru pro zmírnění bolesti. Traduje se, že jantarové korálky mírní bolest a uleví miminkům při prořezávání zoubků. Dodnes si nejedna rodina z generace na generaci předává jantarové korálky, které mají přispívat ke klidnému spánku miminka. 

Z tohoto důvodu jsme jantar přidali do našeho Bio Zklidňujícího jantarového oleje pro miminka. Kamínky pravého jantaru na dně každé skleničky propůjčují oleji své blahodárné účinky. Olejíček můžete aplikovat během masáže dásní a ulevit tak děťátku od bolesti způsobené růstem zoubků. 

Díky vyváženému poměru Bio olejů poskytuje regeneraci, zklidnění, zvláčňující péči a ochranu namáhaných míst. Pomáhá zklidňovat i ekzematickou pokožku a pokožku se sklonem k opruzeninám. Můžete jej použít při každodenní péči k promazání a masírování pokožky celého těla miminka, nebo při koupání jako olej do koupele. Oblíbí si ho i nastávající maminky jako pečující olej na pokožku těhotenského bříška.    

S jantarem nás pojí dávné pouto

Dalším z důvodu, proč jsme se rozhodli využít jantar v našem Bio Zklidňujícím jantarovém oleji pro miminka je fakt, že proslulá Jantarová stezka vedla skrze obec Střílky – sídlo naší značky. Jedná se o cestu, kterou se tato surovina po staletí přepravovala z nalezišť v Pobaltí ke šperkařům a obchodníkům do Itálie. Obchod s jantarem tak významně přispěl k rozvoji našeho kraje, kde s láskou k přírodě a s respektem k tradicím vyrábíme přírodní produkty PURITY VISION.

Vyzkoušejte sílu jantaru v Bio Zklidňujícím jantarovém oleji pro miminka. Věříme, že pocítíte všechny jeho pozitivní účinky a stane se oblíbenou součástí vaší péče.   

Vyzkoušejte BIO produkty pro péči o miminka