Krásná i v zimě díky síle a tajemství macerátů

Jak pokožku ochránit v zimních měsících?

Výživa pleti je především v zimě extrémně důležitá. Vlhkost vzduchu pleť vysušuje a ta se nepříznivými vlivy napíná a praská. Naším nejoblíbenějším pomocníkem v péči o pleť se jednoznačně stávají výrobky z macerátů. Jedná se o rodinku pleťových másel a olejů té nejvyšší kvality, které jsou vyrobené luxusní metodou tradiční macerace bylin. V PURITY VISION® pracujeme pouze s vybranými surovinami v Bio kvalitě, ze kterých ručně tvoříme produkty s čistým složením, láskou a respektem k přírodě. Kulturní bohatství a tradiční způsoby výroby přírodní kosmetiky se zrcadlí ve všech našich produktech. 

Tajemství kouzelné macerace

Jedná se o typ extrakce, kdy je bylina naložena do kvalitního Bio másla či oleje po dobu několika týdnů. Účinné látky a okouzlující vůně bylin přechází do tuku, který je následně přefiltrován a vznikne luxusní macerát. V PURITY VISION® jsme sáhli po vysoce kvalitních tucích. Másla macerujeme ve Fair trade Bio Bambuckém másle s kapkou vitamínu E. Olejové maceráty se skládají z Bio Slunečnicového, Bio Jojobového a Bio Arganového oleje. Všechny oleje jsou lisované za studena.

Jaký je rozdíl mezi macerátem a esenciálním olejem?

Jedná se o dva rozdílné procesy extrakce. Při výrobě esenciálního oleje se používá parní destilace. Do ní se z byliny extrahují pouze malé molekuly a látky rozpustné ve vodě, které na sebe může pára navázat. Získaný esenciální olej je silný koncentrát a nemusí být pro citlivé jedince či děti vhodný. Při maceraci se pro extrakci používá tuk, do kterého se extrahují větší molekuly a látky rozpustné v tucích. Výsledný produkt je jemnější a komplexnější než esenciální oleje. Obsahují například flavonoidy (silné antioxidanty) a glykosidy, které jsou moc těžké pro parní destilaci.

Jak macerované oleje a másla používat?

Každá bylina má svoji jedinečnou vůni a účinky vycházející z lidových tradic. Poupátka růže damašské pro suchou a zralou pleť, levanduli lékařskou pro zklidnění citlivé pokožky, květy měsíčku s něžnou a ochrannou péčí a vanilku pro vitalizující péči a nádhernou vůni. Maceráty si zamilujete jako vydatné ochranné krémy a výživné oleje, při masáži, aromaterapii, nebo si je přidejtedo koupele a užijte si wellness v pohodlí domova.

TIPY: Pro ideální hydrataci používejte pleťové oleje s jednou z našich Bio květinových vod PURITY VISION®.

Na našem e-shopu www.purityvision.cz naleznete různě velká balení macerovaných výrobků pro každou příležitost a nově dokonce i luxusní dárkové sady, které spojují nejoblíbenější produkty našich zákazníků. Maceráty u nás najdete i v jiných podobách.