Jak se slaví Vánoce ve světě?

22. 12. 2020

Sváteční chvíle jsou už tady a s nimi i vánoční tradice. Pojďme se podívat na to, jak probíhají Vánoce v zemích, ze kterých pochází hlavní suroviny pro vaše oblíbené produkty přírodní kosmetiky PURITY VISION®.  

UGANDA

Fair Trade Bio Bambucké máslo pochází z afrického kontinentu, kde jsou Vánoce velkým svátkem, a to zejména v Ugandě. Ugandské Vánoce se jmenují Sekukkulu a jsou to doslova "banánové svátky”. Během svátků se z banánů vaří nejen tradiční pokrm luwombo, ale zdobí se jimi i domy. Na rozdíl od Evropy se v Ugandě moc dárky nedávají, posílají se místo nich vánoční přání. Když se dárky někomu věnují, jsou většinou ve formě jídla a masa. Můžete dostat třeba i celou krávu. Věděli jste, že se i v Ugandě pěstují vánoční hvězdy

MAROKO

Jak už název našeho Marockého jílu Rhassoul napovídá, jeho původ hledejme v Maroku. Kromě jílu v Maroku rostou také stromy Argania Spinosa, z jejichž ořechů se za studena listuje náš Raw Bio Arganový olej. V této arabské zemi Vánoce neslaví z náboženských důvodů. Podle muslimů není známý přesný den narození Ježíše (označují jej jako Ísa), proto vnímají den 24. 12. (římský svátek slunovratu) jako propojení křesťanů s pohanskými svátky, které neuznávají. 

BULHARSKO

Základní surovina pro naše voňavá macerovaná Bio másla, Bio oleje i Bio Květinové vody pochází z bulharských hor. Mezi tradiční zvyky sev tomto malebném státě řadí koledování, které začíná od půlnoci Štědrého večera až do východu slunce. Koledování má z domovů vyhnat zjevující se čerty, vampýry nebo třeba skřítky.

FILIPÍNY

Naše Bio Kokosové oleje se vyrábí z filipínských ořechů. Dnes vám přiblížíme, jak probíhají Vánoce právě v této malebné zemi v Asii. Zatímco v České republice se prvně rodina sejde u štědrovečerního stolu a až poté se chodí na sváteční mše, na Filipínách to je přesně naopak. Jde o silně věřící národ, který si na vánočních bohoslužbách dává velmi záležet. Věděli jste, že Filipíny mají nejdelší Vánoce na celém světě? První náznaky Vánoc na Filipínách začínají již v září, kdy se objeví první výzdoba v nákupních centrech a vrcholí v prosinci, kdy se všude po okolí rozezní vánoční koledy. Konec Vánoc přichází na Filipínách až se svátkem Tří králů. 

Vánoce jsou kouzelné chvíle, které nejenom ve střední Evropě trávíme s rodinou v klidu a pohodě. Tak ať jsou ty vaše Vánoce přesně takové, jaké si přejete.