Tajemství zdravé a zářivé pleti? Klíčem je její správné čištění.

Ať už si bez make-upu nedokážete váš den představit nebo sázíte na přirozenou krásu, čištění pleti by mělo být v obou případech důkladné a pravidelné.

Na naší pleti se denně usazuje množství nečistot, jako jsou prach, zbytky kosmetických produktů či suchá odumřelá kůže. Důkladné čištění pleti je nezbytné nejen pro odstranění těchto nečistot, které by jinak póry zanesly, ale také pro dobrou vstřebatelnost produktů péče o pleť, které se v následné péči nanáší.

Nezapomínejme však na to, že čištění by mělo být co nejšetrnější a nemělo by pleť nijak narušovat či dokonce poškozovat.

TIP: Pokud je vaše pleť opravdu citlivá, vyhněte se používání čistících pomůcek, jako jsou např. kartáčky, které by mohly jemnou pleť nenávratně poškodit. Sáhnout můžete po šetrnějších silikonových masážních pomůckách či konjakové houbičce.

Kdy je potřeba pleť čistit?

Ve společnosti dlouhodobě přetrvává několik nešvarů a mýtů:

-          pleť stačí čistit jen večer

-          čistit vůbec nemusím, protože se nelíčím

-          čistit stačí jen vodou

…a mnoho dalšího. Prosím, všechny tyto fráze si z hlavy honem vymažte – jdeme se podívat na to, jak je to správně!

Pleť čistíme jako zuby – ráno a večer.

K vysvětlení toho, proč je potřeba pleť čistit i po probuzení by nám nejspíš stačilo, kdybychom si povrch našich polštářů prohlédli pod mikroskopem. I když se pouhým okem zdá sněhově bílý, pod sklíčkem bychom našli množství mikrobů, odumřelé částečky kůže, vlasy a mnoho dalšího.

TIP: Povlak polštáře byste měli měnit častěji než zbytek povlečení. Ideální je měnit jej jednou týdně.

Udělejte své pleti službu a věnujte ji ráno v koupelně pár minut navíc – poděkuje vám.

Večer čistíme pleť od všeho, co se na ní v průběhu celého dne nachytalo – včetně make-upu, okolního prachu, smogu a dalších látek, které by vás třeba ani nenapadly, že se na obličej mohou dostat.

Proč nestačí jen čistá voda?

Voda je pro naše tělo nepostradatelná, pro důkladné vyčištění pleti nám ale nepostačí. Kdybychom pleť čistili pouze vodou, po nějaké době by se na ní nachytaly nečistoty a obalily se v tuku, který by ucpal póry. Ucpané póry = ráj pro vznik pupínků a nejen to – přes tento mastný film by se do pleti nemohly dostat potřebné vyživující složky, které v pleťových krémech a olejích najdete.

Jak na čištění nezapomínat?

Pokud vám byl až do dnešního dne tento krok v péči o pleť cizí, je nám jasné, že na něj občas zapomenete nebo se vám do něj vyloženě nebude chtít. Nemyslete na čištění pleti jako na nutné zlo – udělejte si z něj rituál, na který se budete každý večer i ráno těšit. Čištění spojte s jemnou a příjemnou masáží pleti a užívejte si následné vrstvení voňavých produktů.

TIP: Jemné krouživé pohyby nejen že pleť skvěle vyčistí, zároveň ji ale také prokrví. Díky tomu bude pokožka krásně pružná a zářivá.

V PURITY VISION jsme v posledních měsících usilovně pracovali na vývoji dvou dlouho očekávaných produktů. Pojďme si je společně představit!

Bio Levandulový čistící gel PURITY VISION

Osvěžující a harmonizující péče

Efektivní kombinace pečujících složek, jedinečná konzistence a osvěžující vůně – to vše je náš nový čistící gel. Aktivní složky gelu pokožku nejen čistí, ale také změkčují, hydratují a vyhlazují. Po kontaktu s vodou se gel mění v mléčnou emulzi, která jemně pění a důkladně ale šetrně čistí. Pleť zanechává jemnou a svěží.

Macerát levandule lékařské, heřmánku a vanilky propůjčuje gelu zklidňující účinky i jemnou bylinnou vůni, která příjemně osvěží a navodí pocit klidu. Díky obsahu pečující levandule je gel vhodný také v péči o problematickou pleť se sklony k akné či ekzému. Do levandulového oleje jsme přidali několik pečujících olejů a každý z nich je svými vlastnostmi jedinečný.

Bio Růžový čistící olej PURITY VISION

Jemné čištění a odlíčení pleti s omlazujícími účinky

Dokonalé odlíčení i pro náchylnou oblast očí? Náš nový Bio Růžový čistící olej si hravě poradí i s řasenkou a očnímu okolí navíc dodá extra péči. Jedinečná kombinace 100% přírodních olejů, extraktu z moringy, vitaminu E a Bio Růžové vody pleť hloubkově regeneruje a chrání. Pečující olej si zamilujete i pro jeho úžasnou vůni, kterou zaručí kombinace omamné růže a sladké vanilky. Skvěle se hodí v péči o všechny typy pleti, pomáhá vyhlazovat jemné vrásky a sjednotit tón pleti. Jedinečná kombinace těch nejkvalitnějších olejů zaručí jemnost a bohatost oleje, kterou si vaše pleť zamiluje.

TIP: Věděli jste, že v PURITY VISION najdete nově i Odličovací a čistící ručníček z Bio Bavlny? Ten dokonale doplní celý rituál odlíčení a čištění pleti. Jednoduše jej namočte pod teplou vodou a poté jemnými pohyby setřete zbytky produktů. Díky své hebkosti se skvěle hodí i pro oblast očí.

PS: Mnoho běžně dostupných olejů je hydrofilních, co znamená, že obsahují Polysorbate 80, který je pro tělo velmi škodlivý a do přírodní kosmetiky rozhodně nepatří. U nás v PURITY VISION se toho bát nemusíte - náš Bio Růžový čistící olej je CPK Bio certifikovaný a žádnou hydrofilní látku v něm nenajdete.

Pro extra péči zkuste tyto dvě novinky použít současně - s Bio Růžovým čistícím olejem nejprve pleť odlíčíte a následně vyčistíte Bio Levandulovým čistícím gelem.

Věříme, že jsme dnešním článkem pomohli nejen k tomu, aby vaše pleť opět zazářila, ale také k zavedení nového rituálu.

Peeling jako třešnička na dortu 

Nový Bio Kávový pleťový peeling 3v1 probudí vaši pleť k životu! 

Obsažený kofein účinně prokrvuje a díky tomu působí pleť svěže a zářivě. Šetrné ale účinné odstranění odumřelých částí kůže zaručí lepší vstřebatelnost následně nanesených produktů. Díky pravidelnému peelingu také pomůžete předcházet zanesení pórů a následné tvorbě akné. Při jeho pravidelném nanášení dochází k uvolnění pórů, pohlcení volných radikálů a redukci černých teček. 

Aby po aplikaci peelingu nebyla pokožka vysušená, ale krásně vyživená, obohatili jsme složení také o Bio MCT Kokosový olej, který dělá pleť hebkou, vyhlazuje ji a zjemňuje, aniž by na ní zanechával mastný film. 

Věříme, že jsme dnešním článkem pomohli nejen k tomu, aby vaše pleť opět zazářila, ale také k zavedení nového rituálu. 

Článek pro vás připravila

Kamila Linda Sedláčková