Recept na celozrnný koláč s ovocem

Celozrný koláč a Bio Bambucké máslo PURITY VISION

Venku řádí podzim a to je ideální čas pustit se do pečení. Udělejte si kávu a provoňte kuchyň lahodným koláčem, který potěší celou rodinu!

Bio Bambucké máslo PURITY VISIONNa těsto budete potřebovat:

  • 200 g mix vloček (ovesné, žitné, pšeničné, špaldové, rýžové…)

  • 100 g špaldové mouky

  • 2 lžičky prášku do pečiva

  • 1/2 lžičky sody

  • 2 lžičky skořice

  • 2 rozmačkané banány

  • 100 ml rozpuštěnéhoBio Bambuckého másla

  • 30 g třtinového cukru

Všechny ingredience zpracujeme rukou jako drobenku. Chceme-li jemnější těsto, tak samotné vločky nejprve trochu rozmixujeme.

Vtlačíme do (ideálně rozevírací) formy vyložené pečícím papírem a dáme péct na 180 °C 10 minut.

Celozrný koláč a Bio Bambucké máslo PURITY VISION

Na náplň budete potřebovat:

  • 400 g ovoce – jablka + kyselejší ovoce (rybíz, ostružiny, švestky…)

  • 50 g třtinového cukru

Ovoce nakrájíme na podobně velké kousky a smícháme se sladidlem. Kdo se bojí že je ovoce moc šťavnaté a bude mít „mokrý“ koláč, může přidat dvě lžíce škrobu.

Na posyp/drobenku budete potřebovat:

  • 100 g vloček

  • 50 g mouky

  • 30 g sladidla

  • 3 lžíce Bio Bambuckého másla

  • 2 lžičky skořice

  • hrst semínek/ořechů nasekaných nahrubo

Zpracujeme rukou jako drobenku.

Na předpečený korpus dáme ovoce s cukrem a posypeme drobenkou. Dáme dopéct do trouby na 15 minut.