Máslové kuličky z Bio Bambuckého másla

Máslové kuličky z Bambuckého másla PURITY VISION

Vyzkoušejte něco nového a upečte letos na Vánoce zdravější cukroví! Věděli jste, že z produktů PURITY VISION® se dá i vařit? V tomto receptu využijeme Bio Bambucké máslo, které je skvělou alternativou při pečení a nahradí tak klasické máslo. Díky své skvělé konzistenci bude těsto krásně křehkéoříšková vůněchuť zaručeně zaujme.

Máslové kuličky z Bambuckého másla PURITY VISION

Co budete potřebovat:

  • 80g Bio Bambuckého másla

  • 20g kokosového cukru

  • 150g špaldové mouky

  • 16g Bio vanilkového třtinového cukru

  • 20g lískových oříšků

Postup

Než se vrhneme na samotné těsto, opražíme lískové oříšky. Do předehřáté trouby, na 175°C vložíme lískové oříšky a necháme 5 minut opražit. Poté oříšky zbavíme tenké slupky. Mouku prosejeme a smícháme s kokosovým a vanilkovým cukrem. Jeden balíček si necháme na obalování kuliček po upečení. Na mírném plameni rozpustíme Bio Bambucké máslo a následně vše smícháme. Utvořené těsto necháme hodinu odpočívat v lednici. Odkrajujeme malé kousky těsta, zploštíme a doprostřed vložíme lískový oříšek, utvoříme kuličku. Pečeme zhruba 20 minut, v předehřáté troubě, na 175° a ještě horké obalujeme ve vanilkovém třtinovém cukru.

Máslové kuličky z Bambuckého másla PURITY VISION

Proč BAMBUCKÉ MÁSLO?

Bio Bambucké máslo PURITY VISION® je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Bio Bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínůA, D, EF.

Proč KOKOSOVÝ CUKR?

Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železazinku. Podporuje pomalejší přísun energie a zabraňuje tak vysokému nárůstu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum.

Proč ŠPALDOVÁ MOUKA?

Špaldová mouka je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.