Jak používat Bio Vitamínová séra?

Věříme, že vybrat si to pravé sérum pro vaši pleť může být komplikovaný úkol, obzvláště pokud je na výběr hned z několika produktů. Připravili jsme si pro vás tedy tento článek, který vám pomůže pochopit, jak naše séra fungují, pro koho jsou určena a jak je zařadit do vaší každodenní rutiny péče o pleť. Vaše dotazy k našim pleťovým sérům jsme si v průběhu posledních dnů pečlivě zapisovali a připravili si na ně následující odpovědi: 

1.Můžu nanést dvě séra za sebou? 

Naše pleťová séra jsme navrhovali tak, aby se vzájemně doplňovala. Ideální je kombinovat séra v rámci ranní a večerní péče o pleť. Je důležité mezi nanesením jednotlivých sér pár minut počkat, než se plně vstřebá do pleti, následně můžete nanést sérum druhé

2. Jaká kombinace sér se hodí na smíšenou pleť?  

Soustředili jsme se na to, aby všechna séra byla vhodná pro všechny typy pleti. Každé řeší trochu jiné problémy a jejich kombinací pleti dodáte pleti vše, co potřebuje. Pro smíšenou pleť se nejlépe hodí Bio Retinol serum, Bio Niacinamide serum či při tvorbě akné Bio Power serum. Chybu ale neuděláte ani pokud sáhnete po Bio Hydro2 séru či Bio Vitamin C séru

3. Je možné power sérum používat i jako noční sérum?   

Ano, jen se raději vyhněte kombinaci s Bio Retinol sérem. Pokud si nejste jisti s dalšími kombinacemi, všechny informace najdete vždy na krabičce a etiketě produktu

4. Power serum nemůžu kombinovat s žádným niacinamide serum?   

Přesně tak, kombinace těchto sér se nedoporučuje, neboť Niacinamid má vyšší pH, tzv. neutrální, v případě, že se kyselina dostane do prostředí s vyšším pH (tedy do styku s niacinamidem), zanikne její účinnost a není absorbována do pokožky. V případě dodržení větších časových rozestupů mezi aplikací sér by však účinnost sér zanikat neměla. 

5. Jaké sérum bude vhodné na dovolenou po opalování?   

Nejlepším pomocníkem po pobytu na slunci vám bude Bio Hydro2 sérum, které vaší pleti dodá potřebnou hydrataci a zároveň ji zklidní. Obsahuje totiž bambusovou vodu, extrakt z okurky a heřmánku, který je známý svými zklidňujícími účinky.  

6. Jak zařadit séra do růžové rutiny? 

Nová séra můžete kombinovat i s dalšími séry od PURITY VISION, jen se držte stejných doporučení –Bio Růžové sérum obsahuje kys. hyaluronovou, tudíž pro ni platí stejné možnosti kombinací jako pro Bio Hydro2 sérum. V rámci pleťové rutiny tedy nejprve pleť vyčistěte Bio Růžovým čistícím olejem, poté mokrým a nahřátým čisticím ručníčkem jemně setřete nečistoty z pleti a následně použijte Bio Růžové tonikum.Po aplikaci tonika naneste již zmiňované sérum a jakmile se vstřebá použijte Bio Růžovou vodu, která vaši pleť připraví na krok poslední. Na závěr do pleti vmasírujteBio Růžový oleji s opuncií a Q10. 

7. Měla by se aplikovat séra na vlhkou pleť? 

Séra jsou založená na vodní bázi, takže není nutné je aplikovat na vlhkou pleť, ale možné to je. Výjimkou jsou Bio Retinol Bio Power sérum, u kterých je kvůli vstřebatelnosti lepší aplikovat vždy na suchou pleť. Naopak u Bio Hydro2 séra aplikací na vlhkou pleť zvýšíte jeho účinnost. 

8. Je nižší koncentrace látek (ve srovnání s jinými značkami) dostatečně účinná? 

Séra jsou navržena tak, aby byla maximálně efektivní při řešení různých problémů a nezpůsobovala podráždění při každodenním použití. Je třeba taktéž brát v úvahu formu aktivní látky a její specifické dávkování.  Při používání aktivních látek v kosmetice je důležitá především pravidelnost používání nad vysokou koncentrací. 

9. Jaké sérum je vhodné pro ekzematickou pokožku? 

Jako stvořené je pro ekzematickou pokožku Bio Niacinamide sérum. Niacinamide je obecně znám pro své protizánětlivé účinky a mohl by tak narušené integritě pokožky velmi pomoci. Své místo má v této péči i Bio Hydro2 sérum, které poskytne potřebnou hydrataci, posílí kožní bariéru a sníží tak závažnost ekzému. 

10. Funguje power serum i na akné?   

Ano, Bio Power sérumje ideálním pomocníkem při tvorbě akné či ucpaných pórů zejména díky obsažené kyselině salicylové a zinku, které pomáhají omezit přebytečnou mastnotu a zarudnutí pleti. Lze jej používat buď lokálně přímo na pupínky či na celý obličej. 

11. Je koncentrace 0.05 v retinolovém séru opravdu efektivní? Není to příliš málo?   

Retinol s nižší koncentrací dosahuje stejně skvělých výsledků, jako silnější koncentráty. Ty by naopak mohly vést k podráždění a začervenání pleti. Pokud teprve začínáte s retinolem, obecně se doporučuje začínat s nižší koncentrací, zvláště pak, máte-li citlivou pokožku. Naše Bio Retinol sérum je tak skvělou volbou pro všechny “začátečníky” s touto aktivní látkou. 

12.Jaké sérum je vhodné pro kojící maminky? / Jsou séra vhodná i pro těhotné?  

Skoro všechna séra jsou vhodná pro kojící maminky, jedinou výjimkou je Bio Retinol sérum, které se nedoporučuje, a to jak v období kojení, tak i v těhotenství. Retinol představuje nejvíce koncentrovanou formu vitaminu A a pro naši kůži má mimořádné přínosy. Zejména bojuje proti vráskám a eliminuje akné. Retinol také výrazně podporuje tvorbu kolagenu a elastinu v pokožce, která je vypnutá a udržuje si mladistvý vzhled. Pro skutečně dobrý výsledek je potřeba retinol používat několik měsíců. Při tomto procesu je potřeba pleť přes den chránit před sluncem. 

Věříme, že jsme tímto článkem zodpověděli většinu vašich dotazů k našim vitamínovým sérům a vy si tak s nimi budete moci naplno užít každodenní rituál krásy.