OCM metoda aneb vraťte svoji pleť zpět do rovnováhy

OCM nebo také “oil cleansing method” je metoda, která představuje hloubkové čištění pleti pomocí kvalitních rostlinných olejů.  

Možná vás překvapí, že právě oleje by mohly sloužit k hloubkovému čistění pleti, ale čtete správně. Oleje mají totiž úžasnou schopnost na sebe navazovat nečistoty, čímž se stávají skvělými pomocníky právě v čištění pleti. 

Naše pleť se může bránit hned kvůli několika faktorům. Možná používáme příliš mnoho chemických produktů na naši pleť, jsme vystaveni většímu stresu nebo je naše tělo v hormonální nerovnováze. OCM může být jedním ze způsobů, jak vrátit vaši pleť zpátky do skvělé kondice. Pokud vás trápí černé tečky, mastná, či naopak příliš suchá pleť, tak právě oleje by mohly být tím kouzelným proutkem, který vaší pleti opět pomůže najít ztracenou rovnováhu. Možná vám používání oleje na mastnou pleť nedává úplně smysl, opak je ale pravdou, tuto metodu můžete používat i pokud se potýkáte s mastnou pletí. Pleť se nám většinou mastí na základě kosmetiky, která naši pleť vysušuje. Ta se následně brání a zvyšuje tvorbu mazu. Oil cleansing metoda tedy může předcházet zvýšené tvorbě mazu a držet pleť v rovnováze. 

S čím může OCM metoda pomoct? 

1.Odstraní nečistoty usazené v pórech a předchází akné 

2.Předchází vzniku vrásek 

3.Pomáhá pleť rozjasnit a nenarušuje kožní bariéru 

4.Pomáhá rozpustit nečistoty, které se přes den usadí na pleti 

5.Přizpůsobí se každému typu pleti. 

Jak na OCM metodu? 

Zpravidla se pro oil cleansing method používá směs dvou různých rostlinných olejů. Jedním z nich by měl být hutný olej, ideálně Bio Ricinový olej, který se smíchá s dalším méně hutným olejem. Samotný Bio Ricinový olej může pleť vysušovat, proto je nutné jej naředit jiným olejem, který vysušení předejde. 

S jakým olejem zkombinovat? 

Nejčastěji se při olejové metodě čištění pleti míchá ricinový olej s olivovým olejem, či jojobovým olejem. S námi však žádné olejíčky již ředit nemusíte. Skvělou volbou je náš Bio Růžový čisticí olej, který obsahuje směs těch nejlepších přírodních olejů a udělá tu nejlepší práci. 

Krok po kroku:

1.Do čistých dlaní naneste menší množství oleje (stačí 2-3 střiky, později můžete přidat).   2.Třením dlaní ho rozehřejte a následně začněte jemnými krouživými pohyby masírovat pleť. Aby olej splnil svoji misi úspěšně, je nutné masírovat pleť minimálně 2 minuty!  

3.Následně vezměte bavlněný ručníček, namočte ho do teplé vody, vyždímejte a naneste na tvář. Opět nechejte klidně jednu minutku působit a poté s ním setřete nečistoty a zbytky oleje z pleti. 

TIP: Během čištění nikam nespěchejte, čím déle budete pleť olejem masírovat, tím více do hloubky ji vyčistíte.  

Pokud s touto metodou nemáte zatím zkušenosti, určitě vám ji doporučujme vyzkoušet. Věříme, že bude příjemnou změnou ve vaší každodenní pleťové rutině.