Koupelové soli a jejich blahodárné účinky na tělo

Zkuste si vybavit ten pocit, kdy si po náročném dni dáte horkou relaxační koupel nebo si po probdělé noci dopřejete ve sprše studené osvěžení. Voda s naším tělem dokáže zázraky. Dnes se na jeden takový, pro tělo doslova zázračný rituál, společně podíváme.

Objevte kouzlo solných koupelí

Benefity, které koupele se solí pro naše tělo přináší, jsou známy po tisíce let. Již staří Egypťané si dokonce vytvářeli své unikátní koupelové soli, smícháním soli z Mrtvého moře a nejrůznějších vonných esencí.

Sůl dokáže do těla skrze pokožku doplnit potřebné minerály, a navíc působí i jako peeling – proto je po koupeli pokožka na dotek tak hebká. Blahodárné solné koupele se často používají při léčbě kožních onemocnění, jako je lupénka a ekzém. Dokáží také ulevit namoženým svalům a díky hydratačním schopnostem jsou soli vhodné pro suchou a citlivou pokožku.

Bohatý zdroj hořčíku

Věděli jste, že hořčík je jedním z minerálů, kterého máme v této době téměř všichni nedostatek?

Proč tomu tak je? Největší spotřeba hořčíku probíhá v těle při stresově náročných situacích – mnozí z nás si dají jistě za pravdu, že jich během dne zažívají víc, než je zdrávo. Proto je hořčík také často nazýván antistresovým minerálem. Je skvělým pomocníkem při problémech se svalovou křečí a v dobré kondici udržuje také oběhovou soustavu.

Nejlépe ho do těla doplníme transdermálně neboli skrz pokožku - solné koupele jsou proto rozhodně rituálem, na který bychom neměli zapomínat.

Teď je ten ideální čas

Dlouhé večery přímo vybízejí ke koupelím. Oblíbená svíčka, kniha či seriál – no a co dál? Sáhnout můžete například po jedné z koupelových solí PURITY VISION.

Královský péče pro omlazení těla i mysli

Bio Koupelová růžová sůl PURITY VISION. Unikátní směs Epsomské, Mořské a Růžové himalájské soli přináší hloubkovou péči a pocit uvolnění v jednom. Díky obsahu macerátu a květů Růže damašské má tato sůl navíc výrazné regenerační a omlazující účinky. Pečující koupelová růžová sůl je kromě prospěšných minerálů obohacena také o výživné oleje a másla.

Bio Bambucké máslo je bohaté na pečující, vyživující a regenerující složky. Díky nim ho ocení především suchá a citlivá pokožka, kterou také zklidňuje a promašťuje. Aktivuje tvorbu kolagenu, čímž zpomaluje stárnutí pokožky.

Relaxační péče pro uvolnění těla i mysli

Bio Koupelová levandulová sůl PURITY VISION.Levandule byla již po staletí používána především pro zklidnění. Její blahodárné účinky působí na podrážděnou pokožku a podporují přirozené regenerační schopnosti buněk. V lidových tradicích je levandule často využívána při potížích s usínáním.

Síra a hořčík z obsažené Epsomské soli uvolňují napětí, Himalájská růžová sůl regeneruje ztuhlé svaly i klouby a Sůl z mrtvého moře podporuje prokrvení pokožky. Ta je během lázně opečovávána Bio Bambuckým máslem, díky kterému zůstává dokonale

Jak soli používat?

3-5 lžíce koupelové soli nasypte do vany a nechte rozpustit pod proudem teplé vody. Dopřejte si dostatek času – relaxační koupel by měla trvat alespoň 30 minut. Během této doby se do pokožky dostanou všechny minerály a pro tělo prospěšné látky. Pokud je to možné, zabalte se po koupeli do ručníku a běžte si ještě na 15 minut lehnout. Následně se osprchujte a opláchněte tak z těla zbytky soli čistou vodou.

TIP: Pro intenzivní péči o namožené svaly po náročné fyzické aktivitě doporučujeme do koupele přidat pár kapek Hořčíkového oleje PURITY VISION. Jeho rozpuštěné magneziové soli dokonale uvolní svalstvo, hydratují a podporují regeneraci.

Věříme, že vás tento článek inspiroval k zařazení solných koupelí do vaší týdenní rutiny a že si díky ním zimu užijete ještě o kousek víc.