Jak jsem si vyléčila akné aneb moje cesta k přírodní kosmetice

Jmenuji se Kamča a bude to už víc než 5 let, co jsem si našla cestu k přírodní kosmetice. Tady je můj příběh.

Během puberty jsem měla pleť naprosto dokonalou a až na drobné nedokonalosti jsem nic řešit nemusela. Zlom nastal v momentě, kdy jsem po několika letech vysadila hormonální antikoncepci. Nebyla to ale jediná „velká změna“, která se v mém životě stala. Pracovala jsem v té době v prašném prostředí, a navíc jsem se zkoušela i jinak stravovat. To vše vytvořilo pro mé tělo náročný koktejl a úrodnou půdu pro vznik akné.

Hormonální akné – jak jsem poznala, o co šlo?

Pokud vás pleť trápí, důležité je zjistit, odkud vítr vane. Na internetu najdete tzv. mapy obličeje nebo také mapy akné, které vám mohou pomoci se, alespoň ze začátku, lépe zorientovat.

U mě se pupínky objevovaly především kolem úst – to značilo hormonální nevyrovnanost a problém s játry, která byla po užívání antikoncepce zatížena. 

Bylo mi jasné, že musím začít s „čistým štítem“, a to doslova. V bylinkářství jsem si nechala namíchat čaj na očistu jater a také začala užívat Macu peruánskou, která napomáhá vyrovnání hormonů. (Doporučit můžu například tu od Royal Green.) V tomto momentu jsem se také poprvé setkala s PURITY VISION.

Moje mamka v tu dobu už znala Bio Bambucké máslo PURITY VISION, a tak mi ho na pleť doporučila. Ze začátku jsem se bála a myslela si, že mi pleť ještě víc zanese, ale opak byl pravdou. Kdo na podobné problémy Bio Bambucké máslo zkoušel, ten ví, že výsledky jsou vidět opravdu přes noc. Pleť přestala být podrážděná, dostávala potřebnou péči a přestaly se tvořit nové vyrážky. Bio Bambucké máslo PURITY VISION jsem v tu dobu používala ráno i večer. Na vyčištěnou navlhčenou pleť jsem nanesla malé množství másla, které jsem předem rozehřála v dlaních.

Když se pleť umoudřila a její stav se lepšil, objevil se další „problém“ – začervenalá místa po pupíncích a celkově nejednotný tón pleti. Sáhla jsem tedy po dalším výrobku PURITY VISION, kterým byla Bio Růžová voda. Přiznám se, že to byl pro mě opravdu objev roku, protože jsem do té doby znala pouze běžné pleťové vody, které mi ale většinou nesedly a poraněnou pleť spíš rozdráždily.

Bio Bambucké máslo aBio Růžová voda PURITY VISION se tak oficiálně staly zachránci mé pleti a do dnes je považuji, společně s očistou těla bylinkami, za jeden z nejzásadnějších bodů v mé cestě k přírodní kosmetice.


Je to i v hlavě

Je mi jasné, že pokud teď podobný problém s pletí řešíte, je pro vás nepředstavitelné, být s tím prostě v pohodě. Já ale věřím, že psychická rovnováha je jedním z hlavních kroků na cestě ke zdravému tělu – v tomto případě ke zdravé pleti. Dopřejte tělu to nejlepší, co můžete – bylinky, čistou přírodní kosmetiku a také klid. Organismus potřebuje prostor a čas, aby se se změnami mohl vypořádat. Věřte, že to, co vidíme v zrcadle, vnímáme hlavně my, okolí vidí pouze zlomek. Když celou situaci budeme brát pozitivně, jako cestu a do jisté míry i očistu těla, půjde vše jednodušeji 😊.

                                 Kamča Sedláčková,@kamcalinda