Recept na veganské linecké cukroví

 

Tradiční cukroví ve zdravějším hávu. Celozrnná mouka dodá lineckému oříškovou chuť a hlavně výrazně zlepší výživovou hodnotu celého cukroví. Stejně jako Bio Kokosový olej dodá cukroví křehkost a lahodnou kokosovou chuť a vůni.

Suroviny:

Bio Kokosový olej panenský
KOUPIT na OrganicTime.cz

Postup:    

Všechny sypké suroviny přesijeme přes jemné síto, abychom odstranili všechny hrudky a důkladně promícháme. Bio kokosový olej si rozpustíme  a spolu s vanilkovým aroma a citronovou štávou přidáme do míchače a necháme těsto vypracovat. Až je těsto dobře vymíchané, tak zkusíme kousek upéct, abychom si zkontrolovali, že není potřeba přidat ani vodu ani mouku. Těsto necháme alespoň hodinu vychladit v lednici. Z vyváleného těsta vypícháme naše oblíbené tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 7 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby bylo těsto všude stejně upečené.

Necháme cukroví vychladnout a slepujeme naší oblíbenou marmeládou.