Recept na štědrovečerní večeři – letos zdravěji!

Recept na štědrovečerní večeři – letos zdravěji!

Svátky jsou nejen o společně strávených chvilkách s rodinou a přáteli, ale také o dobrém jídle. Chcete letos Vánoce trošku odlehčit? Na našem webu najdete nejen recepty na zdravé cukroví, ale dnes jsme připravili i recept na klasickou štědrovečerní večeři v „novém kabátě“, která zaručeně sklidí úspěch i u vašich blízkých. Všechny použité suroviny jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Jak na bramborový salát?

Bramborový salát je pro mnohé z nás jídlo, na které se těšíme celý rok a každá rodina si nese svou originální a jisto jistě tu jedinou správnou recepturu! Tady je ta naše – bez lepku a s domácí majonézou.

Na majonézu budete potřebovat:

  • Hraška 80 g
  • Voda 350 ml
  • Černá sůl 1 čajová lžička
  • Olej 75 ml
  • Nakládané okurky 50 g
  • Horčice 25 g
  • Pepř mletý špetka

Postup:

Směs HRAŠKA smícháme s vodou a solí, přivedeme k varu, oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme s olejem, nastrouhaným kyselým okurkem a hořčicí.

TIP: Věděli jste, že naši Koupelovou sůl PURITY VISION lze použít i v kuchyni? Svou vůní a chutí připomíná vejce a proto se hojně používá ve veganské kuchyni.
DO KOŠÍKU

Hrašku na zahušťování potřebnou pro tento recept zakoupíte zde, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

 

Na bramborový salát budete potřebovat:

  • Hrašková majonéza 500 g
  • Brambory 800 g
  • Nakládané okurky 100 g
  • Cibule 100 g
  • Mrkev 400 g
  • Celer 200 g
  • Petržel kořen 200 g
  • Bobkový list 2 listy
  • Nové koření 2 kuličky
  • Pepř celý 2 kuličky
  • Pepř mletý špetka
  • Petrželová nať 15 g
  • Bílý vinný ocet 2 lžíce (podle chuti)

Postup:

Brambory, očištěnou mrkev, petržel a celer uvaříme ve vodě s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a solí. Po vychladnutí nakrájíme zeleninu na kostičky spolu kyselým okurkem. Cibuli a petrželovou nať nakrájime najemno. Vše promícháme s připravenou HRAŠKOVOU majonézou. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Jak na hlívu ústřičnou ala ryba?

Hlíva ústřičná je díky své struktuře skvělou náhradou masa a sójových výrobků. Po obalení připomíná rybu nejen vzhledem, ale díky nori řase také chutí.

Na hlívu ala ryba budete potřebovat:

Postup:

Z hlívy ústřičné odkrojíme nožičku a jednotlivé plátky postupně skládáme do misky na sebe. Každou vrstvu zvlášť okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Necháme minimálně hodinu marinovat. Poté si vytvoříme těstíčko, které nám při obalování ve strouhance nahradí vejce. Smícháme pohankovou mouku, špetku soli a mahá koření a pomalu přiléváme vodu. Těstíčko by mělo mít konzistenci jako těsto na palačinky. Plátek hlívy obalíme v těstíčku, přiložíme plátek nori řasy a znovu obalíme v těstíčku. Poté důkladně obalíme ve strouhance. Smažíme v dostatečné vrstvě kokosového oleje bez vůně.

TIP: Bio Kokosový olej bez vůně PURITY VISION je skvělý na smažení, jelikož je zpracováván při vyšších teplotách a je tak odolnější. Zároveň se nemusíte bát, že by následně jídlo chutnalo či vonělo po kokosu.

DO KOŠÍKU Bio Kokosový olej bez vůně PURITY VISION je skvělý na vaření a pečení a hodí se jak do sladké, tak slané kuchyně.

Tento recept pro vás připravila Kamča Lindová

Všechny produkty PURITY VISION zakoupíte na e-shopu organictime.cz