Recept na celozrnný koláč s ovocem

Venku řádí podzim a to je ideální čas pustit se do pečení. Udělejte si kávu a provoňte kuchyň lahodným koláčem, který potěší celou rodinu!

Na těsto budete potřebovat:

Všechny ingredience zpracujeme rukou jako drobenku. Chceme-li jemnější těsto, tak samotné vločky nejprve trochu rozmixujeme.
Vtlačíme do (ideálně rozevírací) formy vyložené pečícím papírem a dáme péct na 180°C  10 minut.

Na náplň budete potřebovat:

  • 400 g ovoce – jablka + kyselejší ovoce (rybíz, ostružiny, švestky…)
  • 50 g třtinového cukru

Ovoce nakrájíme na podobně velké kousky a smícháme se sladidlem. Kdo se bojí že je ovoce moc šťavnaté a bude mít „mokrý“ koláč, může přidat dvě lžíce škrobu.

Na posyp/drobenku budete potřebovat:

  • 100 g vloček
  • 50 g mouky
  • 30 g sladidla
  • 3 lžíce Bio Bambuckého másla
  • 2 lžičky skořice
  • hrst semínek/ořechů nasekaných nahrubo
 
Zpracujeme rukou jako drobenku.
 
Na předpečený korpus dáme ovoce s cukrem a posypeme drobenkou. Dáme dopéct do trouby na 15 minut.
 

Dobrou chuť!

 

Recept pro PURITY VISION® připravila a nafotila Barbora Haufová.