Recept na čokoládový dortík s Bio kokosovým olejem

Recept na cokoladovy dortik s kokosovym olejem Purity Vision

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na čokoládový dortík s Bio kokosovým olejem a Hraškou Vanilka.

Co budeme potřebovat na korpus:

Jak na to:

Pomleté oříšky a sušenky smícháme s olejem na těsto, které vyválíme na dno dortové formy o průměru 28 cm a zapečeme 10 minut při teplotě 180 °C v troubě.

Co budeme potřebovat na krém:

Jak na to:

Mléko přivedeme k varu. HRAŠKU Vanilka důkladně promícháme s olejem a přidáme do horkého mléka, za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Před koncem varu přidáme cukr. Prošleháme ponorným mixerem 3 minuty. Odebereme 500 g horkého krému a odložíme si ho na zdobení. Do zbylého krému přidáme kakao a důkladně promixujeme. Nakonec vlijeme na korpus a necháme vychladnout.

Co budeme potřebovat na zdobení dortíku:

Jak na to:

Odložený HRAŠKOVÝ krém vyšleháme spolu s olejem. Je důležité, aby krém i olej měly pokojovou teplotu, pak se krém nesrazí a pěkně se našlehá. Kokosový olej musí být rozpuštěný.

Připraveným krémem potřeme vychladlý dortík po povrchu i bocích.

Nakonec povrch potřeme marmeládou a po bocích posypeme mletým kokosem smíchaným s kakaem. Cukrářský pytlík naplníme zbytkem krému a dort ozdobíme po obvodu pusinkami. Nakonec ozdobíme pusinky sedmikráskami.