Naše novinka 100% Raw Bio Kokosový olej

Raw Bio Kokosový olej je světová novinka na evropském trhu a má jemnou vůní čerstvě otevřeného kokosu. Po dvou letech intenzivního výzkumu, bádání a experimentů s našimi farmáři na Filipínách, jsme vyvinuli unikátní výrobní proces, který umožňuje zcela bez tepelného zahřátí extrahovat naprosto čistý kokosový olej přímo z čerstvého kokosového mléka. Vznikla unikátní patentová technologie, která jako jediná na světě zaručuje maximální možnou kvalitu kokosového oleje.

Proč RAW kokosový olej?

Olej je vyroben do 90 minut od otevření kokosového ořechu, čímž si zachovává silnější přirozené aroma a jemná vůně čerstvě otevřeného kokosu. Jedná se o nejšetrnější extrakci, kdy teplota nepřekročí 42°C a proto si raw kokosový olej zachovává vyšší kvalitu, je bohatší na vitamíny a minerály než kokosový olej lisovaný jinou metodou.

V čem je lepší, než za studena lisovaný a sušený?

  • Více koncentrovaný – má vyšší účinnost.
  • Extrémně kvalitní, výživný a bohatý na chuť.
  • Nejčistější kokosový olej, krystalicky čistá konzistence a máslová chuť.
  • Přirozené aroma – jemná vůně čerstvě otevřeného kokosu.
  • Nejšetrnější extrakce kokosového oleje.
  • Nejúčinnější složení.
  • Obsahuje více vitamínu E, lépe hydratuje, snadněji se vstřebává.
  • Vyrobeno do 90 minut od otevření kokosového ořechu.

Co znamená RAW?

Raw v překladu znamená „syrový“ či „živý“. Raw představuje všechny potraviny, které při svém zpracování neprošly tepelnou úpravou (vaření, dušení, pečení, pasterování, zavařování apod.). Aby výrobek mohl být označen za raw potravinu, nesmí se při svém zpracování setkat s teplotou vyšší než 42°C. Tato podmínka musí být dodržena při všech dílčích fázích zpracování oleje – získávání výchozí suroviny, lisování, balení, skladování i přepravě. Díky tomu zůstávají všechny nutriční hodnoty zachovány, nedochází k modifikaci výživných látek, minerálů a vitamínů a ty si tak uchovávají maximální vstřebatelnost a využitelnost pro lidský organizmus.

V čem náš RAW olej tak jedinečný?

Klasický suchý proces výroby (většina za studena lisovaných olejů)

U klasického kokosového oleje, který je sice za studena lisovaný, dochází k zahřátí na vysokou teplotu při sušení kokosové dužiny. Proto při této technologii výroby není možné garantovat RAW kvalitu

Mokrý proces výroby – RAW kokosový olejvyroba kokosoveho oleje12

Díky jedinečné technologii a speciálnímu systému centrifug, nedochází k zahřátí oleje v žádné fázi jeho výroby. Díky tomu PURITY VISION® Raw Bio kokosový olej poskytuje vyšší obsah vitamínů, antioxidantů, minerálů, středně dlouhých mastných kyselin, má bohatší a hlavně čistší chuť a vůni.

Nezahřátý kokosový olej se výborně hodí do nejrůznějších RAW receptů, míchaných nápojů, dezertů a všude tam, kde jsou vysoké nároky na obsah živin. PURITY VISION® Raw Bio kokosový olej dodává krémovou jemnost ořechovým mlékům a proteinovým nápojům. Je to známá ingredience v gurmánských dezertech od cheesecake až po čokolády.

Raw Bio kokosový olej pro tento návod zakoupíte v e-shopu Organic Time.